Dakpannen

Veruit de meeste hellende daken in ons land zijn gedekt met verschillende soorten dakpannen. Ze zijn links- en rechtsdekkend, onbrandbaar, handzaam en duurzaam en bovendien plaatselijk eenvoudig te vervangen. Wanneer u aansluit op een ander dak is het bestaande model en kleur dakpan bepalend. Bij een vrijstaand dak kunt u zelf kiezen. Vaak hebben gemeentes kleurvoorschriften.

Keramische en betonnen dakpannen worden het meest toegepast, in verschillende maten en modellen. Dakdekkerbedrijf Buddingh uit Amsterdam adviseerd en informeerd u graag over modellen, kleuren, kwaliteiten maar ook over bouwtechnische vragen met betrekking tot de constructie zoals dakbeschot en isolatie of over accessoires en hulpstukken.

Betondakpan: Betonnen dakpan worden gegoten, groot van formaat en zijn uitermate kosteneffectief door het verwerkingsgemak, de duurzaamheid (zowel kwalitatief als esthetisch), kleurvastheid en lage milieubelasting. Ze bestaan in veel verschillende modellen en kleuren. Sommige types hebben een zeer bijzondere een unieke toplaag van micromortel, verrijkt met een hydrofobe (waterafstotende) laag of worden geglazuurd. Regenwater wordt daardoor sneller afgevoerd en deze pannen zijn dus sneller droog.

Keramische dakpan: Keramische dakpannen worden al vanaf de 12e eeuw toegevoegd en bestonden oorspronkelijk uit eenvoudige daktegels en zogenaamde holle en bolle dakpannen. De huidige golfpan bestaat sinds de 16e eeuw en door nieuwe technieken en processen en is inmiddels in tientallen varianten en modellen leverbaar. De huidige keramische dakpan is een hoogwaardig natuurprodukt van gebakken klei en zeer duurzaam. Ze hebben door hun karakter, kwaliteit en kleuren (van prachtig blauw gemoord tot bronsgroen of roestkleur) een krachtige.